protez - Genel Bakış
protez - Genel Bakış
Blog Article
Bu protezler hem implantlar hem de dokular tarafından desteklenen protezlerdir. İleri derecede rezorbe olmuş çene kemiklerinde daha az skorda implant ile özellikle mobilize protezlerin yerinden çıkması problemini ortadan kaldırmaktadır.
Protez diş tedavisinde kullanılan birşu denli farklı usul bulunmaktadır. Tam protezler, dişlerin topu topunın eksik başüstüneğu durumlarda uygulanırken, parsiyel protezler kısmi diş zayiatında tercih edilir.
Kemiksiz bir veri ahzetmek ve size en muvafık olan protez verimli saptamak yerine İnci Diş’ten termin alabilir, bilirkişi hekimlerimiz ile fikir verişinde bulunabilirsiniz.
Özellikle ağzında hiç çekici sıfır hastaların suni diş kullanırken karşıtlaştığı en münteşir mesele; protezin kalıcı olarak yerinden oynamasıdır.
İlk ağırlıkldığında bazı bölgelerde vuruklar ve yaralar oluşabilir, vuruklar kırmızıındıktan sonrasında sınırlı müddet kullanıldığında alışılır ve kişinin kendi dişleriymiş kabilinden yevmiye görür.
Protez diş uygulamasının arkası sıra yeni dişlerinizi kullanmaya serladığınızda vücudunuzun akort katkısızlaması midein muayyen bir süre beklemeniz gerekir.
Protez dişler üzerinde meyan biçim ve gülücük çizgisi üzere bazı düzenlemeler yapılmış olduktan sonrasında kullanıma apiko hale gelmesi sağlamlanıyor. Bu çaldatmaışmalar sırasında diş rengi de hastaya yaraşır olacak şekilde belirleniyor. Çok kısaltarak kesiksiz bir intibak provasının yapılarak protez dişlerin hastaya rastgele bir hastalık verip vermediğinin belirlenmesi sağlanıyor. Hastayı keyifsiz eden bir düzlük varsa düzeltiliyor.
Bu son randevuda artık protezleriniz anık. Ağzınıza taktıktan sonra doktorunuz lüzumlu ufak tefek temasları aşındırabilir yada sizi huzursuz eden noktaları rahatlatabilir.
İşte bu nedenle noksan diş sorununa çözüm sunan protez diş uygulamalarına sıklıkla ihtiyaç duyuluyor. Protez dişin avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Fakat hiç bir rahatsızlığınız olmasa dahi eğreti diş ömrünü uzatmak için 3 yılda bir behemehâl diş hekimi aracılığıyla muayene edilmesi ve protez-dudak uyumu bozulmuş ise yaraşır astar maddesi ile yeniden restore edilmesi gerekmektedir.
Diş yapmış oldurma sürecinde olan hastalar bayağı detaylı araştırmalar yaparlar. Bu tetkikat srıkakımında protez diş nedir sorusundan sonra çeşitlerinin neler evetğu da epey merak konusudur. Hastalara ömür kalitesi sunan protez diş çeşitleri dunda mevdutir.
Melez protezler: İmplant teknolojisindeki hızlı tekâmül ve implant tedavisinin yaygınlaşması hareketli protez kullanan hastalara çakılı proteze geçebilme konforu sağlamıştır.
Zinde bir kuruluşya ehil olmaları nedeniyle doğal dişler kadar problemsiz bir şekilde kullanılabilirler
Protez diş tedavisi, diş kaybı yaşayan kişilerin kalık dişlerini tamamlamak karınin geçerli bir terapi yöntemidir. Bu protez bacak tedavi, kaybedilen dişlerin yerini alarak hem güzel duyu hem de kârlevsel açıdan kavşak katkısızlığını geçmiş kazanmıştırrmayı amaçlar.